Algiz

, , 0 Comments »
Algiz

Autor ASTERION

Este cea de-a cincisprezecea din cele douazecisipatru de rune ale alfabetului magic nordic si cea de-a saptea din aett-ul lui Heimdall.

Sunetul pe care ^il reprezinta Algiz (pronuntat Al-ghiz) este Z, sau un sunet intermediar ^intre Z si R, iar numele sau ^inseamna "elan" sau "cerb". ^In trecut, aceasta runa era asociata cu Heimdall, zeitatea tutelara a setului, zeul rasp^antiilor si garianul intrarilor. Heimdall este paznicul mereu atent, niciodata dormind, cel care poate auzi chiar si iarba cresc^and si frunzele caz^and. Este zeul protectiei si testelor de orice fel. Forma sa exprima un om cu bratele ridicate sau o m^ana cu degetele rasfirate, dar si un copac stilizat sau poate chiar coarnele elanului. Coarnele sunt simbolul protectiei si stap^anirii, iar m^ana cu degetele rasfirate este un semn vechi c^at lumea, la toate popoarele aproape, de protectie ^impotriva raului sau influentelor negative. Putem interpreta silueta omului cu bratele spre cer ca pe un preot sau un oracol ce are legatura directa cu lumea de dincolo, paznicul care cunoaste tot ceea ce trece de o parte si de alta a Portii Vietii.

^IN POZItIE NORMALa, Algiz reprezinta echilibrul, ^intelepciunea, prudenta si protectia. Este o runa buna ^intr-un tiraj, anunt^and o perioada de stabilitate ^in progresul facut, dar si o runa care atrage atentia asupra unor posibile scapari. ^In functie de ^intrebarea pusa, protectia si prudenta lui Algiz se pot manifesta sub diferite forme.

^In domeniul social, prevesteste siguranta situatiei obtinute. Orice bun c^astigat parin munca cinstita este bine-meritate, iar fructele muncii contin ^in ele semintele succeselor si proiectelor viitoare. Ne pastram functia sau pozitia c^astigata si putem sa respiram usurati daca grijile noastre erau ^indreptate ^in acest domeniu. Beneficiem de protectie divina, si vom continua sa beneficiem de ea at^at timp c^at punem la loc de cinste moralitatea, corectitudinea si ^intelepciunea practica.

^In domeniul financiar, aceasta runa semnifica siguranta si certitudinea bunastarii. Ne este bine si ar trebui sa fim multumiti cu ceea ce avem. Luxul nu este necesar nici supravietuirii, nici fericirii, fiind doar o iluzie. Nu trebuie sa ne comparam situatia financiara cu a celor care au mai mult, pentru a nu deveni gelosi, nici cu cu a celor care au mai putin, pentru a nu deveni m^andri. Trebuie sa ne raportam strict la cerintele vietii noastre si la locul ^in care suntem acum.

^In domeniul erotic, arata buna ^intelegere ^in cuplu si dinamica perfecta. Partenerii se completeaza unul pe celalalt, ^isi cunosc nevoile, dorintele si asteptarile reciproc si ^incearca sa si le suplineasca ^in mod c^at mai armonios. Unul din parteneri, de obicei barbatul, este mai protectiv, si are tendinta de a avea grija de partenera, ^in timp ce partenera suplineste nevoia barbatului de a proteja.

^In domeniul sanatatii, aceasta runa aduce sanatate, echilibru si seninatate. ^In cazurile extrem de rare, precum accidentele care pun viata ^in pericol sau comele prelungite, aceasta runam semnifica legatura celui aflat ^in pericol cu lumea de dincolo. Poate fi runa mortii clinice sau experientelor extracorporale. ^In rest, Algiz este semnul unei sanatati aflate ^in echilibru, cu mici afectiuni fara de care omul nu ar fi om, precum migrene rare sau raceli pasagere. Vitalitatea este buna: nu exista nici lipsuri majore din rezervele de energie, dar nici supra^incarcari si puseuri energetice care sa se manifeste brusc sau nesanatos.

^IN POZItIE INVERSa, Algiz este ^intotdeauna semnul care avertizeaza, semnalul de alarma la care ar trebui sa fim atenti. ^In functie de ^intrebarea pusa, pericolul la care Algiz ne atrage atentia se poate manifesta sub diferite aspecte.

^In domeniul social, Algiz inversat anunta o situatie precara. Procedam gesit cu ceva, am ranit pe cei din jurul nostru ^in vreun fel, asa ^inc^at devenim vulnerabili. Pozitia noastra se poate schimba si sunt prevazute probleme de acomodare. Nu ne plac noile schimbari, dar ele sunt necesare pentru a ne face sa vedem unde am gresit. Trebuie sa fim extrem de atenti cu felul ^in care vorbim, g^andim, actionam si ne comportam, pentru a nu viola legile bunei cuviinte. Suntem amenintati cu scoaterea de sub protectia divina de care ne-am bucurat p^ana acum, si trebuie sa reevaluam actiunile noastre, spre a cere ^in mod concret iertare pentru cele comise.

^In domeniul financiar, aceasta runa arata pierderea sau descresterea. Daca p^ana acum am fost loviti de noroc, trebuie sa fim prudenti ^in actini si ^intelepti ^in fapte, pentru ceea ce vine rapid poate disparea la fel de rapid. Trebuie sa ne facem provizii pentru trai, sa platim datoriile restante si mai ales, sa nu facem noi ^imprumuturi. Orice credite sau ^imprumuturi facute sub semnul lui Algiz inversat, fie ca sunt personale sau bancare, sunt total descurajate, duc^and la situatii din cele mai neplacute. La fel de descurate sunt proiectele ambitioase, afacerile riscante si jocurile de noroc. ^In aceasta perioada, avem doar de pierdut.

^In domeniul erotic, aceasta runa arata o pasa proasta, ne^intelegere si discordie. Cuplul nu comunica destul de bine, pot interveni tabuuri pe care unul din parteneri nu doreste sa le abordeze, ^in detrimentul celuilalt. Comunicarea arec de suferit ^in acest caz, iar lucrurile se racesc. Partenerii nu se mai prootejeaza unul pe celalalt si nu mai lucreaza pentru placerea celui de l^anga el, maidegraba tind sa se ocupe de propriile nevoi si capricii, cu pretul unor certuri si ne^intelegeri.

^In domeniul sanatatii, poate indica un flux prost al energiei vitale ^in ^intreg organismul. Este recomandat un control pentru a stabili daca ceva este ^in neregula. Ne putem ridica tonusul general ^in momentul ^in care ^intreaga noastra fiinta este aliniata cu cei din jurul nostru, cu natura si nu ^in ultimul r^and, cu partea spirituala. Algiz inversat este semnul clasic al rupturii de Dumnezeu si al razvratirii, al uitarii originii celeste si supraumane a spiritului uman, radacina a multor boli.

Popular Posts